Az ÉFOÉSZ születésnapi ünnepsége a Parlamentben

with Nincs hozzászólás

 

2016. november 30-án nagy eseménynek adott otthont az Országház. Ugyanis ekkor ünnepeltük az ÉFOÉSZ 35. születésnapját. Erről számol be Nektek Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke.

 

 

November 30-án ünnepeltük az ÉFOÉSZ 35. születésnapját. A születésnapi műsor nagyon színvonalas volt, nagyon sok vendég megtisztelte a rendezvényünket. A vendégek között volt például: Czibere Károly államtitkár, Eperjes Károly színművész úr, illetveí Dr. Mátrai Márta az Országgyűlés háznagya. Szintén velünk ünnepel Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója.

 

Ez a születésnap attól volt még különleges, hogy össze volt vonva a Göllesz Viktor Ösztöndíj átadásával is. Az ösztöndíjakat az ünnepi köszöntők után osztották ki. Az ösztöndíjat minden évben olyan tehetséges, értelmi fogyatékossággal élő fiatalok kapják, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

 

A Göllesz Viktor Ösztöndíj 2016-os díjazottjai:
Vikor Anna – tanulás kategória
Vikor Imre – munka kategória
Csonka Alexandra – művészet kategória
Szabó Linda – sport kategória
Gergelics Diána – önérvényesítés kategória

 

Miután az ösztöndíjakat kiosztották, azoknak a személyeknek a munkáját ismerték el, akik a kezdetek óta segítették az ÉFOÉSZ munkáját.

 

A műsort az én beszédem zárta, amiben én is boldog születésnapot kívántam és az önérvényesítésről beszéltem.

 

 

Elmondtam, hogy nekünk is jogunk van ahhoz, hogy képviseljük a saját és társaik érdekeit. Jogunk van elmondani a véleményünket a minket érintő kérdésekben. Akkor is, ha ehhez támogatásra van szükségünk.
Hiszen mi tudjuk legjobban, mire van szükségünk. A saját életünknek mi vagyunk a szakértői. Ezért a szakembereknek és a politikusoknak a mi véleményünket is ismerniük kell, amikor a minket érintő kérdésekben döntenek.
A teljes beszédemet itt tudjátok elolvasni.

 

A beszédek után a vendégek álló fogadásom vehettek részt.

 

Köszönjük mindenkinek, aki velünk ünnepelt és aki az elmúlt 35 évben segítette a Szövetségünk munkáját!
Az eseményen készült fotókat itt tudjátok megnézni.